“Napszámos” Néro Rozé 2018

1750 Ft Az ÁFA-t tartalmazza.

Élénk ciklámen szín, illata kicsit tutti-fruttis, íze mégis telt és komplex. Egyéniség! 100% néro szőlőből készült, kiemelten magas antioxidáns tartalommal.

Vissza a borainkhoz...

Leírás

“Napszámos” Néro Rozé 2018

Borcímke fotón:

Egy reggel nagyanyám Lafatyom gúnynevű napszámosunkat élelemmel, borral felbatyuzva kiküldte a szőlőbe kapálni. Gondolta, míg ő ebédet főz a családnak, addig az megkapál legalább két pásztát, aztán majd délután ő is követi emberünket. Így is történt, de bizony mikor nagyanyám kiérkezett majd szélütést kapott, mert Lafatyom az ételt befalta, a bort megitta, de egy kapavonást sem végzett, hanem a présház hűvösébe békésen hortyogott…Eszterbauer János

Jellemzés:

A Néro magyar nemesítésű szőlőfajta, Csizmazia József és Bereznai László nemesítették 1965-ben az Eger 2 (Seyve-Villard 12375 sel.) és a Gárdonyi Géza (medoc noir x Csaba gyöngye) keresztezésével. Magyarországon 1993 óta államilag elismert fajta, de Svájcban és Brüsszelben is fajtaoltalmat kapott. Bora egyedülálló, különleges illat és ízvilággal lepi meg fogyasztóját, magas antioxidáns tartalma kedvező az egészségre.

Érdekelhetnek még…