Barion Pixel

„Tivald” Cabernet Sauvignon 2021

7 490 Ft tart. ÁFA

Mély szín, intenzív fajtajelleges illat, gyümölcse a szilva, fűszere a pirospaprika.
Testes, nagy bor, ünnepi alkalmakhoz ajánljuk!

A termékre palackonként 50 Ft visszaváltási díj kerül felszámolásra!

 

Cikkszám: 43-21 Kategóriák: , , Címkék: , , ,

Leírás

Szekszárdi Cabernet Sauvignon 2021

Történet:
Borászatunk e kiemelt termékének címkéjén nagyapám napszámosára, Tivaldra emlékezem. A mindig borostás arcú, ápolatlan külsejű, kaszától, kapától és a nyári forróságtól meggyötört napszámos, kit gyerek fejjel – helytelenül – lenéztem, és nyugalmát időnként csínytevéseimmel zavartam. Most elégtételül a legszebb borunk címkéjén álljon számára emlékezés és verejtékes munkájáért elismerés…Eszterbauer János

Jellemzés:
Mély sötét színek jellemzik, illata visszafogott, de nagyon dús, tartalmas. Tele van szederrel és áfonyával, étcsokoládéval és egy kis konyakos meggyel. Szájban erőteljes, de nem bántó tanninok, bors és édes fűszerek jellemzik. Érthetően magas az alkohol, de a szerkezetet nem tudja megbillenteni, érett tartalmas, erőteljes anyaggal van dolgunk. A hordóhasználat nagyon szép. Lecsengése dús ízekkel, hosszan köszön el.

Földrajzi adottságaink cabernet-k közül inkább a franc-nak kedveznek, mint a sauvignon-nak, így utóbbi valamivel ritkábban jön be, de ha bejön, akkor nagyon. Tivald ezeket az alkalmakat szeretné minél többször megragadni, ahogy a nemzetközi borversenyeken elért eredményei mutatják, ezt sikerrel teszi.
Ajándék Matt Damon-nak.

További információk

Tömeg 1,38 kg
Alkohol

Évjárat

Fajtaösszetétel

Termőterület

Űrtartalom

0