fbpx

“Mesterünk” Cuvée 2019

6 490 Ft tart. ÁFA

Érett és koncentrált alapanyag Görögszó dűlőből, magasabb alkohol- és extrakttartalom, testes és behízelgő. Csúcsbor csak csúcsévjáratokból!

Cikkszám: 42-64 Kategóriák: , Címkék: ,

Leírás

Szekszárdi Cabernet Franc – Merlot Cuvée 2019

Borversenyeken kevés babér terem e világfajták nélkül, ezért a megmérettetések során a sauvignon-nal együtt nálunk is ők a főszereplők, melyet bizonyítanak Bordeaux-ban, Brüsszel-ban, Párizsban, Londonban és a hazai VinAgora sikereink.

Borcímke fotón:

“Mesterünk bora, borászunk mestere”

Az 1960-as években készült fotón Vesztergombi József, közismert nevén „Szöszke Sógor” (nagyapám sógora) szerepel, aki Pálinkás Laci borászunk nagyapja és tanítómestere volt. Emlékeink szerint nagyszerű borokat készített, pincéjében mindig rend volt és a tisztaság. Laci barátunk saját tehetségén és tanulmányain felül neki köszönheti mindazt a készséget, amivel pincészetünk eme csúcsborát megalkotta………Eszterbauer János.

Jellemzés:

Mély szín, mély illat. Beleszippantva dús gyümölcsösség, fekete erdei bogyósok, szilvalekvár és édesgyökér ánizsossága. Szép arányos hordóhasználat, ebből finom aromák, vanília, édes fűszerek, pici csoki és kókusz. Dús hibátlan tanninok, vastag gazdag test, sűrű, hömpölygő bor. Íz gazdagságával nehéz vetekedni, ha pár év alatt az eleganciája is fejlődik, hibát sem találunk benne. Nagy és kivételes vörösbor.

További információk

Tömeg 1,38 kg
Alkohol

Évjárat

Fajtaösszetétel

,

Termőterület

,

Űrtartalom

0