A jó történetek egy pohár borral kezdődnek.

"Az Országház Bora" borverseny 2024

"Az Országház Bora" borverseny 2024

2024.10.07 10:00

Eszterbauer Borászat "Nagyapám" Kadarka 2023: „Az Országház Bora” borverseny győztese Kadarka kategóriában

 

Borászatunk "Nagyapám" Kadarka 2023-as évjáratú bora első helyezést ért el az Országház Bora borversenyen Kadarka kategóriában. Ez az elismerés nem csupán a borászat számára jelent sikert, hanem a Kadarka fajta újabb méltó bizonyítéka is, hogy a magyar borkultúra egyik kincse.

Miért különleges a "Nagyapám" Kadarka?

A "Nagyapám" Kadarka elnevezés több mint egy bor neve – borászatunk ezzel a borral a családi hagyományokat és a generációkon átívelő szőlőművelés örökségét ünnepli. A bor névadója az Eszterbauer család korábbi generációi előtt tiszteleg, akik évtizedeken keresztül gondozták és ápolták a szekszárdi szőlőültetvényeket.

Ez a bor a Kadarka legnemesebb vonásait hordozza: könnyed, de komplex karakter, fűszeres jegyekkel és elegáns savakkal. A 2023-as évjárat kifejezetten kedvezett a szőlőnek, így ez a bor különösen jól

Mit jelent ez a borászatnak?

Borászatunk zászlóshajó bora a Kadarka, mely Szekszárd egyik emblematikus szőlőfajtája. A borászat hitvallása szerint a tradíció és az innováció egyensúlya hozza meg a legjobb eredményeket – ezt bizonyítja most „Az Országház Bora” borversenyen elért eredményünk is.

Hol találkozhatsz a "Nagyapám" Kadarka 2023 borral?

A díjnyertes "Nagyapám" Kadarka elérhető a borászat webáruházában, valamint a különböző szaküzletekben.

Záró gondolatok

Hisszük, hogy a Kadarkának méltó helye van a világ legkiválóbb borai között. A "Nagyapám" Kadarka nemcsak a borászat számára jelent sikert, hanem mindazoknak, akik szívükön viselik a magyar borkultúra megőrzését és továbbadását.

Koccintsunk együtt a tradíciókra és az újabb győzelmekre!

#EszterbauerBorászat #NagyapámKadarka #OrszágházBora #Kadarka #SzekszárdiBor #MagyarBor #Borsiker #Borkultúra

Webáruház készítés