Barion Pixel

Kertészeti eszközök, gépek beszerzése az Eszterbauer Kft. részére

Kategóriák

Kedvezményezett neve: Eszterbauer Borászati és Szőlészeti Kft.

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Kertészeti üzemek megújításának támogatása, VP2-4.1.3.5-21

A projekt címe, azonosító száma: Kertészeti eszközök, gépek beszerzése az Eszterbauer Kft. részére, 3296661195

A szerződött támogatás összege: 6 930 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Az Eszterbauer Kft. kertészeti üzemek megújításának támogatása (VP2-4.1.3.5-21) keretében permetezőgépet, valamint 2 darab traktorral vontatható mobil garatot (ebből az egyik külön elektromos működtetésű hidraulika tartállyal) szerzett/szerez be.

A permetezőgép könnyű szerkezetének köszönhetően kisebb traktorokkal is könnyedén hordozható, és minden körülmények között optimális szórást biztosít. A permetezőgép tartály közepébe integrált ventilátornak köszönhetően a ventilátor mindig tiszta levegőt szív. Az állítható ventilátorlapátok segítségével beállítható az optimális légáramlás, amely az ültetvény korától függetlenül is megbízható munkaminőséget nyújt. A permetező sajátosan könnyű szerkezete és kompakt méretei biztosítják a könnyű manőverezést a szűkebb ültetvénysorokban is. A tartályon keresztül szívott levegőnek köszönhetően irányított (célzott) szórással permetezhetünk, a légáramlás egyenirányítók elősegítik az egyenletes lefedettséget akár 4 méter magasságig.

A projekt emellett mobil szőlőfogadó garatok beszerzésére is irányul, melyet a technológia fejlődése indokol. A termés-betakarítás nagy kézimunkaerő-igénye és a szüreti időben jelentkező nagy munkacsúcs miatt borászatunk is alkalmaz szüretelő kombájnokat, kiváltva ezzel a kézi munkaerőt. A kombájnnal szüretelt szőlő fogadásához speciális eszköz, szőlőfogadó garat szükséges, melybe a kombájn üríteni tud. Az egyik garat külön elektromos működtetésű hidraulika tápegységgel is rendelkezik, ezáltal „fix” szőlőfogadó garatként is lehet használni, abban az esetben, ha nem saját traktorral történik a behordás.

A vállalkozás ezen eszközök használatával jobb eredményt tud elérni, jobb minőségű szőlőt tud termeszteni, valamint magasabb minőségű bort tud előállítani.

A projekt befejezésének dátuma: 2022.08.18.

0