Barion Pixel

Eszterbauer Kft borászati üzemének technológiai fejlesztése

Kategóriák

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA
1962851048

VP3-4.2.1-4.2.2-18

A KEDVEZMÉNYEZETT NEVE
Eszterbauer Borászati és Szőlészeti Kft.

A PROJEKT CÍME
Eszterbauer Kft borászati üzemének technológiai fejlesztése

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE
30 122 000 Ft

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE
50%

A projekt tartalmának bemutatása
Borászatunk jelenetős fejlődésen ment át az elmúlt öt évben, piaci részesedésünk a hazai és a nemzetközi piacokon is jelentősen megnőtt. A pályázat keretében meglévő borászati feldolgozó létesítményünk kapacitását kívántuk növelni, elsősorban a szűkkeresztmetszetet jelentő erjesztő és tároló kapacitást sikerült fejleszteni:

– 2 db 93 hl-es hűtőpaplanos erjesztő-tartály segít abban, hogy a szüreti időszakban a saját erőforrásokra támaszkodva, ideális háttérrel tudjuk az erjesztéseket irányított módon, a minőség maximalizálására törekedve elvégezni;

– 1830 hl-rel nő a hűtött rozsdamentes bortároló tartály-kapacitásunk (9 db 52 hl-es és 2 db 81 hl-es hűtőköpennyel ellátott tartály, valamint 4 db 300 hl-es hűtőpaplanos tartály)

– 300 db palacktároló fémkonténer megvásárlására is sor került, melyek a palacktárolóban kaptak helyet.

A tároló kapacitásunk ezáltal illeszkedik a megnövekedett és további növekedés előtt álló volumenünkhöz, és végre elkerülhetjük a bizonytalanságot, minőségi problémákat és többletkiadást jelentő bértárolást. Ezen túlmenően egy CO2 adagoló beszerzését is megvalósítottuk. A CO2 adagoló használata mind a reduktív fehér és rozé borok, mind a vörösborok esetében javítja a termékek élvezeti értékét, használatával a népszerűbb termékeinket szeretnénk még inkább kedveltté tenni. Pincészetünk épületének korszerűsítése és jelentős mértékű bővítése befejeződött. Ennek során megfelelő teret tudtunk kialakítania a szőlőfeldolgozással, és borkészítéssel kapcsolatos tevékenységek számára (a projekt a VP3-4.2.2-16 pályázati Konstrukció keretében támogatásban részesült). Itt kívánjuk elhelyezni a jelen projektben beszerzésre kerülő eszközöket.

Az új eszközállomány használatával szeretnénk új, innovatív termékeket kikísérletezni (pl. speciális élesztők alkalmazása megfelelő irányított erjesztéssel, reduktív technológiával, illetve speciális borkezelési technikákkal).

Projekt fizikai befejezésének tényleges időpontja
2019.12.18.

0