(Magyar) Projekt


Szőlészet fejlesztés
Az Eszterbauer Kft. borászatának fejlesztése

Projekt tábla

A Kedvezményezett neve:

Eszterbauer Borászati és Szőlészeti Kft.

Pályázati felhívás neve, kódszáma:

Kertészet korszerűsítése - kertészeti gépbeszerzés támogatása VP2-4.1.3.5-16

A projekt címe, azonosító száma

Szőlészet fejlesztés, azonosító száma:1826254378

A szerződött támogatás összege:

6.270.000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):

50%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Az Eszterbauer Kft. kertészeti gépbeszerzés támogatása keretében vásárolt szőlőműveléshez egy New Holland traktort és egy Farmtech típusú pótkocsit. Ezt megelőzően az Eszterbauer Kft. csak egy traktorral rendelkezett, ami méretei miatt a keskenyebb szőlősorokban nem tudott megfelelő munkát végezni. Az új traktor beszerzése a szőlősorokban történő munkaművelet könnyebb, hatékonyabb megvalósítását eredményezte. A pótkocsi a szőlő művelésénél egész évben kiszolgálja azokat a feladatokat, melyek a szállításhoz kapcsolódnak, mint támberendezés javításhoz szükséges anyagok szállítása, növényvédelem, tápanyag gazdálkodás, illetve a szüreti munkánál a beszállítás. Így az Eszterbauer Kft. saját maga tudja a kertészeti, mezőgazdasági munkákat ellátni, nem szükséges külső vállalkozó igénybevétele. A vállalkozás, így kevesebb szolgáltatás igénybevételével jobb eszközkihasználással magasabb eredményt tud elérni és jobb minőségű szőlő tud termeszteni.

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2018.02.07.

A projekt azonosító száma

1811590786
VP3-4.2.2-16

A kedvezményezett neve

Eszterbauer Borászati és Szőlészeti Kft

A projekt címe

Az Eszterbauer Kft. borászatának fejlesztése

A szerződött támogatás összege

199 999 998

A támogatás mértéke (%-ban)

50 %

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap

A projekt tartalmának bemutatása

Vállalkozásunk fő tevékenységi köre szőlőtermelés, borászat. A család 1746-tól, 11 generáción keresztül követhetően szőlőművelő. 2001-ben melléktevékenységeként indult a borászat, melyre 2011-ben önálló vállalkozást alapítottunk. Mára az Eszterbauer Borászat az ágazat hazai élvonalában szerepel, és egyre erősebb az export tevékenység is. Boraink gyakran részesülnek díjazásban rangos nemzetközi és hazai borversenyeken.

A piaci igények stabil, biztonságos teljesítésének és a további növekedésnek gátja, hogy nincs saját palackozó üzemünk és rendkívül szűkös a késztermék tárolására alkalmas terünk, mindemellett a feldolgozótér növelése is szükségessé vált. A tervezett beruházás megvalósítása lehetővé tenné a további növekedést és a biztonságos üzemelést. Célunk eléréséhez palackozó üzemrész és jelentős tárolókapacitás létrehozása szükséges. Jelenleg bérpalackoztatásban, bértárolásban oldjuk meg a feladatot.

A borászat céljaira korábban megvásárolt ingatlant korszerűsíteni kell, ez elsősorban épületenergetikai szempontból szükséges. A tulajdonosi kör családi szőlészetének méretéhez igazodóan szükségessé válik a feldolgozóüzem növelése is, különös tekintettel a tárolás és a jövőben tervezett saját palackozó üzemrész számára.

Az Eszterbauer Kft. jelen projekt keretében a 7100 Szekszárd, Bor u. 8. 7425/2 hrsz. alatt található borászati épületét alakítja át és bővíti.

Projekt várható fizikai befejezésének határideje

2019.10.31.