Öröm Rozét töltöttünk a különleges, belső mintázatú palackba!


Magyarországon először kerülnek bolti forgalomba azok a különleges, belső mintázatú boros palackok, amelyek innovatív eljárással, Orosházán készülnek. Az itteni öblösüveggyárat üzemeltető O-I az év elején mutatta be fehér és rozé borokhoz ajánlott belső mintázatú palackját a magyar borászoknak. A hazánkban tervezett palack célja, hogy a borászok saját elképzeléseik alapján még egyedibbé tehessék a boraikhoz illő üveget bármilyen felirat, logó vagy motívum elhelyezésével. A 750 ml-es menetes szájú, úgynevezett Bordolese Nobile palack minden darabja egyedi, a gyártási eljárásnak köszönhetően nincs két teljesen egyforma üveg.

Elsőként töltünk a belső mintázatú üvegbe, méghozzá a 2014-es Öröm Rozé Cuvée-t, a 7000 letöltött palack hamarosan a boltok polcaira kerül.

„Az élet más területeihez hasonlóan a borpiacon is óriási a verseny. Egy modern borászatnak nem csak a borok minőségével, hanem a címkék, palackok külső megjelenésével is ki kell tűnnie, meg kell szólítania a fogyasztót. Az orosházi öblösüveggyár belső spirálmintázatú palackja olyan innovatív megoldás, mely még jobban kifejezi boraink különlegességét. Rozénk kitöltése ebből a palackból nem csupán gasztronómiai, de esztétikai élményt is nyújt majd” – mondta Eszterbauer János.

Az egyedülálló eljárást néhány évvel ezelőtt az O-I fejlesztette ki és szabadalmaztatta. Az első belső mintával ellátott üveget – melybe sört töltöttek – az amerikai piacon mutatták be. Az üveg nyakán különleges spirál forma segítette elő a sör örvény-szerű kiöntését, ezzel is javítva a sör minőségét. Európában a palack újdonságnak számít – Csehországban egy helyi borászat bevonásával 2013 végén vezették be a piacra a belső mintázattal ellátott palackokat.

Öröm Rozét töltöttünk a különleges, belső mintázatú palackba!