Barion Pixel

Az Eszterbauer Kft. borászatának fejlesztése

Kategóriák

A projekt azonosító száma
1811590786
VP3-4.2.2-16

A kedvezményezett neve
Eszterbauer Borászati és Szőlészeti Kft

A projekt címe
Az Eszterbauer Kft. borászatának fejlesztése

A szerződött támogatás összege
199 999 998

A támogatás mértéke (%-ban)
50 %

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap

A projekt tartalmának bemutatása
Vállalkozásunk fő tevékenységi köre szőlőtermelés, borászat. A család 1746-tól, 11 generáción keresztül követhetően szőlőművelő. 2001-ben melléktevékenységeként indult a borászat, melyre 2011-ben önálló vállalkozást alapítottunk. Mára az Eszterbauer Borászat az ágazat hazai élvonalában szerepel, és egyre erősebb az export tevékenység is. Boraink gyakran részesülnek díjazásban rangos nemzetközi és hazai borversenyeken.

A piaci igények stabil, biztonságos teljesítésének és a további növekedésnek gátja, hogy nincs saját palackozó üzemünk és rendkívül szűkös a késztermék tárolására alkalmas terünk, mindemellett a feldolgozótér növelése is szükségessé vált. A tervezett beruházás megvalósítása lehetővé tenné a további növekedést és a biztonságos üzemelést. Célunk eléréséhez palackozó üzemrész és jelentős tárolókapacitás létrehozása szükséges. Jelenleg bérpalackoztatásban, bértárolásban oldjuk meg a feladatot.

A borászat céljaira korábban megvásárolt ingatlant korszerűsíteni kell, ez elsősorban épületenergetikai szempontból szükséges. A tulajdonosi kör családi szőlészetének méretéhez igazodóan szükségessé válik a feldolgozóüzem növelése is, különös tekintettel a tárolás és a jövőben tervezett saját palackozó üzemrész számára.

Az Eszterbauer Kft. jelen projekt keretében a 7100 Szekszárd, Bor u. 8. 7425/2 hrsz. alatt található borászati épületét alakítja át és bővíti.

Projekt tényleges fizikai befejezése
2019.05.27.

0