Barion Pixel

A bor minden ajtót megnyit: borbarátság a művészvilággal

Kategóriák

Műszaki vállalkozásunk – mely az ipari automatizálási piac szereplője – megfelelő egzisztenciát teremtett családunk számára. Jövedelemtermelő képessége jóval meghaladja borászatunkét, mégis azt kell mondanom, a borászat sikereit nem csak pénzügyi és borverseny eredményekben mérem, mert segítségével olyan társadalmi és baráti kapcsolatokra tettünk szert, melyek rendkívül kedvesek számomra. A „Bor minden ajtót megnyit” sorozatunk mai részében a színművészet jeles képviselőivel kötött borbarátságunkat mutatjuk be.

Találkozásainkat nem csak az alábbi képek fémjelzik, hanem számtalan velük kapcsolatos vidám történet és epizód hagyott bennünk életre szóló élményeket. Felejthetetlen Eperjes Károly „Szamóca” Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész Kádár János paródiája, melyet egy hajnalig tartó bor és eszmecsere partin láthattunk Takler Ferinél.

Mécs Károly a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész ma élőben is majdnem olyan sármos, karakteres jellem és hang, mint fiatalon Baradlai Richárd szerepében. A Kőszívű ember fiai színészével a New York palotában tartott borkóstolónkon beszélgettünk.

Blaskó Péter a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, borkóstolón vett részt a pincénkben.

Feke Pál Junior Príma és Artisjus díjas magyar színész, énekes, producer. Zongorakíséret melletti előadása és a borbemutatónk váltotta egymást egy szép estén a Herendi Porcelángyár dísztermében.

Straub Dezső Jászai Mari-díjas magyar színész, konferanszié, Nyertes Zsuzsa színművész és barátaik a vendégházunkban.

Mikó István Jászai Mari-díjas magyar színművész, rendező, színházigazgató, zeneszerző, érdemes és kiváló művész, a Soproni Petőfi Színház és a Turay Ida Színház örökös tagja. Szeretettel idézem fel szereptanulását padlón fekve és ahogy betanította nekem, miként kell tüsszentenem a filmben, ugyan is ez volt az egyetlen néhány másodperces szerepem a Háry János forgatásán.

Szarvas József Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes és kiváló művésszel és az akkor még Uniós Képviselő, ma Köztársasági Elnök Áder János, egy éjszakát átszelő borozás és beszélgetés alkalmával Takler Ferinél.

Dézsy Zoltán Balázs Béla-díjas magyar rendező, szerkesztő-riporter, egyetemi oktató Az „Ügynökök a paradicsomba mennek” című film szekszárdi bemutatóját követő pincelátogatásán.

Ben Affleck és Matt Damon világhírű színészeket sajnos nem ismerhettük meg személyesen, de egy riportműsor kapcsán kezükbe vehették borainkat, remélem el is fogyasztották.

Nagyon sajnáljuk, hogy nem készült fotó az összes nagy találkozásunkról, mert rajtuk kívül még bizony sok magyar klasszissal hozott össze bennünket a sors, de leginkább a bor.

Eszterbauer János

0